Krijg inzicht in uw pensioen met de Pensioenschets

Hoe ziet uw huishoudboekje er straks uit als u met pensioen bent? U kunt het nu gemakkelijk checken met de Pensioenschets.

De Pensioenschets werkt eenvoudig. U ziet wat u nu uitgeeft aan bijvoorbeeld boodschappen, eten en vaste lasten. En u ziet of u deze stijl van leven straks kunt houden als u met pensioen gaat. Hiermee krijgt u inzicht in uw huishoudboekje nu én straks. Maar ook hoe u daar zelf invloed op hebt.

Waar vindt u de Pensioenschets?

U logt in met uw DigiD in Mijn Pensioencijfers. Dan ziet u uw pensioen bij Bpf Banden & Wielen in cijfers. Maar: is dat voldoende om straks al uw plannen mee te realiseren? Klik voor antwoord op die vraag op de link ‘Maar is dit nu voldoende?’ Dan komt u in de Pensioenschets. U vindt de Pensioenschets ook in de linkerbalk terug wanneer u bent ingelogd in Mijn Pensioencijfers.

Hoe werkt het?

Links staat een teller die aangeeft wat u straks krijgt: AOW + uw pensioen bij Bpf Banden & Wielen. Rechts staat ook een teller. Die staat nu nog op nul. Daar komen uw uitgaven te staan. Sleep de icoontjes bovenin (over boodschappen, vervoer, wonen, etc) naar het midden en de bedragen worden automatisch bij elkaar opgeteld. Op deze manier krijgt u een beeld van het verschil tussen uw uitgaven en inkomsten als u straks met pensioen bent.

De Pensioenschets werkt met gemiddelde bedragen. Weet u zelf hoeveel u nodig hebt? Dan kunt u dat aanpassen. Kies wat op u van toepassing is en u ziet in één oogopslag of uw pensioen genoeg is. Het resultaat is geen precieze berekening, maar het geeft u een indicatie.

Meer informatie

Bekijk het filmpje over de Pensioenschets voor meer informatie: