Pensioenleeftijd naar 68 jaar. Wat betekent dit voor u?

Per 1 januari 2020 is de pensioenregeling van ons fonds gewijzigd. De pensioenleeftijd is gestegen van 67 jaar naar 68 jaar. Het pensioen dat u hebt opgebouwd wordt omgerekend naar 68 jaar.

Uw pensioenleeftijd is 68

Vanaf 1 januari 2020 wordt uw pensioen standaard uitgerekend op een pensioenleeftijd van 68 jaar, in plaats van 67 jaar. Dat betekent niet dat uw pensioen pas op 68 ingaat. U kunt nog steeds zelf kiezen wanneer u met pensioen gaat.

Uw pensioenaanspraken worden omgerekend naar 68

Het pensioen dat u tot 1 januari 2020 hebt opgebouwd, heeft nog een pensioenleeftijd van 67 jaar. Dat pensioen rekenen we voor u om naar een pensioen alsof u tot 68 jaar blijft werken. Het bedrag gaat daardoor omhoog. U krijgt het immers minder lang uitbetaald. In uw pensioenoverzicht ziet u voortaan één pensioenbedrag op 68, in plaats van een bedrag op 67 en een bedrag op 68. Ook voor het omgerekende pensioen geldt dat het niet op 68 hoeft in te gaan. U kiest zelf wanneer het ingaat.

U kunt zelf kiezen wanneer u met pensioen gaat

U kunt er nog steeds voor kiezen om eerder met pensioen te gaan. Bijvoorbeeld vanaf het moment dat u AOW krijgt van de overheid, of zelfs nog eerder. U kunt uw pensioen op z’n vroegst vijf jaar voor de AOW leeftijd laten ingaat. Hoe eerder u met pensioen gaat, hoe lager uw uitkering wordt. Het pensioenbedrag dat wij op leeftijd 68 voor u hebben uitgerekend, moeten wij dan immers eerder aan u gaan betalen. Daardoor wordt het lager.

Meer informatie

Op deze website vindt u ook veelgestelde vragen over dit onderwerp. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op.