Nieuws

Beleidsdekkingsgraad oktober: 88,3%

In oktober is onze financiële positie verslechterd. Onze dekkingsgraden zijn te laag.

De zogenoemde dekkingsgraad is een belangrijke graadmeter voor onze financiële positie. We onderscheiden er twee:

  • De actuele dekkingsgraad. Dat is de actuele stand van zaken op de laatste dag van de maand. Deze daalde in oktober van 86,9% naar 85,7%.
  • De beleidsdekkingsgraad. Een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Ontwikkelingen in de actuele dekkingsgraad worden hierin na verloop van tijd pas zichtbaar. De beleidsdekkingsgraad daalde van 88,8% naar 88,3%.

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.

Ontwikkelingen in oktober

De dekkingsgraad daalde in oktober, omdat de rente daalde. Dat is slecht nieuws voor een pensioenfonds, omdat we dan meer geld in kas moeten houden om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen.

Verlaging in 2021?

We staan er financieel gezien niet goed voor. Een verlaging van de pensioenen volgend jaar is waarschijnlijk. We weten het pas zeker na 31 december 2020. Om een verlaging te voorkomen, moet onze actuele dekkingsgraad op 31 december 2020 90% of hoger zijn. Op dit moment is deze bij ons 85,7%. We houden er helaas serieus rekening mee dat we de 90% op oudejaarsdag niet meer gaan halen.

Wij vinden het vervelend dat we u geen beternieuws kunnen brengen. We adviseren u om de komende periode uw e-mail in de gaten te houden en onze website regelmatig te bezoeken. Daar vindt u actuele informatie over mogelijke pensioenverlaging.

Bron: Bestuur