Nieuws

Uit dienst en uw pensioen nog bij ons?

U bouwt pensioen op via uw werk. Gaat u uit dienst? En neemt u uw pensioen niet mee? Dan blijft uw opgebouwde pensioen bij ons fonds staan. Wij beheren dat voor u en betalen het aan u uit als u straks met pensioen gaat.

Elk jaar zetten we online voor u een pensioenoverzicht klaar in Mijn Pensioencijfers. Dit Uniform Pensioenoverzicht (UPO) is een overzicht van uw pensioen bij ons fonds. Hierin leest u hoeveel er is voor u, maar ook voor uw nabestaanden als u overlijdt. Verder ziet u hoeveel pensioen u kunt verwachten als u straks met pensioen gaat. Wilt u nog een wijziging aan ons doorgeven? Dat kan gemakkelijk met online formulieren.

Uitzondering: klein pensioen

Als u maar korte tijd bij ons pensioen hebt opgebouwd, hebt u mogelijk een zogeheten klein pensioen. Een klein pensioen dragen wij automatisch over aan uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Als dit voor u geldt, hebt u hierover van ons een brief gehad. Dan is er geen pensioen meer voor u bij ons fonds en staat er ook geen pensioenoverzicht voor u klaar.

Laatste keer per post

Wij gaan meer digitaal communiceren. Dit najaar krijgt u uw UPO voor het laatst per post. Wilt u uw UPO eens in de vijf jaar per post ontvangen? Dan kunt u in Mijn Pensioencijfers bij Mijn Gegevens aangeven dat u informatie op papier wilt blijven ontvangen.

Handige online tools voor u

In Mijn Pensioencijfers vindt u meer informatie en handige online tools voor meer overzicht en inzicht in uw pensioen:

  • Wilt u weten of het genoeg is? Maak een overzicht van uw toekomstige huishoudboekje met de Pensioenschets.
  • U hebt keuzes om uw pensioen op maat te maken als uw pensioen ingaat. Deze hebben gevolgen voor de hoogte van uw pensioen. In de Pensioenplanner kunt u deze keuzes eenvoudig narekenen.

Als u vragen hebt, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.