Nieuws

Dekkingsgraden stijgen verder in april

In april steeg onze actuele dekkingsgraad met 1,2%-punt naar 94,0%. De beleidsdekkingsgraad ging met 0,7%-punt omhoog naar 89,2%.

Twee dekkingsgraden vertellen ons hoe Bpf Banden en Wielen er financieel voor staat:

De actuele dekkingsgraad
Die stellen we elke maand op de laatste dag vast. Deze steeg in april van 92,8% naar 94,0%.

De beleidsdekkingsgraad
Dat is een gemiddelde van de afgelopen 12 actuele dekkingsgraden. Deze dekkingsgraad verandert daardoor minder sterk. De beleidsdekkingsgraad steeg in april van 88,5% naar 89,2%.

De dekkingsgraad is de verhouding tussen het geld dat we bezitten (ons vermogen) en het geld dat we nodig hebben (onze verplichtingen). Meer informatie over de dekkingsgraad vindt u op de pagina financiële positie.

Ontwikkelingen in april

In april steeg de rente. Daardoor hebben we minder geld nodig om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Onze verplichtingen gaan hierdoor dus omlaag. Dat is gunstig voor onze dekkingsgraad. Het geld dat we bezitten (ons vermogen) nam in april ook iets af. Maar minder dan de verplichtingen. Dit zorgde ervoor dat onze actuele dekkingsgraad met 1,2%-punt omhoog ging. De beleidsdekkingsgraad steeg met 0,7%-punt. Omdat dit een gemiddelde is over de afgelopen twaalf maanden, stijgt deze minder snel.

Bron: Bestuur