Nieuws

Nieuwe regels voor anw-hiaatverzekering

Als deelnemer bij ons fonds kunt u kiezen voor een anw-hiaatverzekering. Uw partner krijgt dan een extra uitkering als u overlijdt. Vanaf 1 januari 2022 passen we de anw-hiaatverzekering iets aan. Heeft dat gevolgen voor uw verzekering? Dan krijgt u voor 1 oktober 2021 een brief.

Als u overlijdt, krijgt uw partner pensioen van ons fonds én eventueel een anw-haaituitkering (als u daarvoor verzekerd bent). De uitkeringen bij elkaar mogen fiscaal niet hoger zijn dan een maximum bedrag. Is het bedrag hoger? Dan passen we uw anw-hiaatverzekering aan.

Geldt dit voor u? Dan krijgt u voor 1 oktober een brief

In die brief leggen we u uit wat dit precies voor u betekent. U ziet ook de nieuwe bedragen die voor u gelden vanaf 1 januari 2022. Krijgt u geen brief? Dan verandert uw verzekering niet. U hoeft niets te doen.

Wij informeren ook uw werkgever

Uw werkgever betaalt de premie voor deze verzekering aan het fonds en brengt de premie bij u in rekening. Uw werkgever ontvangt voor 1 oktober digitaal bericht over de nieuwe regels.

Hebt u nog vragen?

Op deze website vindt u veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.