U wilt natuurlijk weten hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. Er zijn 2 manieren om uw pensioen zelf te checken: 

 1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een beveiligde online omgeving waarin u uw pensioen kunt checken en zelf wijzigingen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden. 

 In Mijn Pensioencijfers ziet u ook: 

  • de gegevens van u en eventueel uw partner
  • uw Uniform PensioenoverzichtAfkorting voor Uniform Pensioenoverzicht. Een persoonlijk pensioenoverzicht dat deelnemers ontvangen van hun pensioenfonds. (UPO) (lees de veelgestelde vragen). U ontvangt het UPO elke 5 jaar. Online is er elk jaar een nieuw pensioenoverzicht voor u beschikbaar.

2. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • uw AOW-pensioen van de overheid
  • hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar
  • wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt

Is dit genoeg?

Hebt u aan de hand van de bovenstaande opties een beeld van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u in de Pensioenschets checken of dat straks voldoende is. Log in bij Mijn Pensioencijfers. Klik in het linker menu op de button Pensioenschets. In de Pensioenschets kunt  u snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samenstellen aan de hand van uw eigen wensen met behulp van cijfers van het NIBUD.

Welke keuzes hebt u?

U kunt verschillende keuzes maken voor uw pensioen. U kunt zelf bepalen wanneer en hoe u met pensioen gaat en u kunt keuzes maken over de hoogte van uw pensioen.
Wilt u weten wat de verschillende keuzes betekenen voor de hoogte van uw pensioen? Neem dan contact op met ons voor een oriënterende berekening.

Vragen?

Is uw pensioen bij ons niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan  contact op met ons. Wij kennen alle details van uw pensioenregeling en helpen u graag.