Soorten pensioen

Anw-hiaatpensioen

De overheid heeft een uitkering geregeld voor nabestaanden. Dat is de AnwUitkering die uw partner mogelijk krijgt van de overheid als u komt te overlijden. (Algemene nabestaandenwet). Maar niet iedereen heeft daar recht op. Voor deze groep hebben wij een ANW-hiaatverzekering.

De ANW-hiaatverzekering is een vrijwillige verzekering. U kunt zich hiervoor aanmelden zolang u in dienst bent. U betaalt zelf de premie hiervoor. Hebt u zich aangemeld en komt u te overlijden? Dan ontvangt uw partner een uitkering. Dit is een aanvulling op het partnerpensioen dat uw partner van ons ontvangt.

Als u uit dienst gaat, vervalt deze regeling. Tenzij u binnen drie weken opnieuw in dienst treedt bij een werkgever binnen de Banden en Wielen branche. Dan blijft de regeling doorlopen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in de brochure Alles over de ANW-hiaatverzekerining en in het ANW-hiaat-pensioenreglement. Wilt u een ANW-hiaatverzekering aanvragen, gebruik dan het aanvraagformulier. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op of vraag het aan uw werkgever.