Soorten pensioen

Partnerpensioen

Als u overlijdt regelen wij een uitkering voor uw partner. Dit noemen we partnerpensioen. Uw partner ontvangt dit pensioen totdat hij of zij overlijdt. Heeft uw partner een eigen inkomen? Dit maakt niet uit voor de hoogte van het partnerpensioen.

Bent u jonger dan 21 jaar en bouwt u dus nog geen ouderdomspensioen op bij ons? Dan heeft uw partner toch recht op partnerpensioen als u komt te overlijden.

Uw partner heeft automatisch recht op partnerpensioen als u:

  • bent getrouwd, of
  • uw partnerschap hebt geregistreerd bij de gemeente.

Woont u samen? Dan heeft uw partner alleen recht op partnerpensioen als u een notariële samenlevingsovereenkomst hebt en u uw partner schriftelijk bij het pensioenfonds hebt aangemeld. U leest meer over de voorwaarden op onze pagina over samenwonen.

Ga naar Mijn Pensioencijfers om te zien hoeveel pensioen er is geregeld voor uw partner.

Tijdelijk partnerpensioen

Overlijdt u en ontvangt uw partner nog geen AOWAfkorting voor Algemene Ouderdomswet. Op grond van deze wet ontvangt u vanaf een bepaalde leeftijd een ouderdomspensioen van de overheid.-pensioen? Dan heeft uw partner naast het partnerpensioen mogelijk recht op een tijdelijk partnerpensioen.

Uw partner heeft recht op het tijdelijk partnerpensioen als u actief deelnemer was op het moment van overlijden. Uw partner heeft recht op deze uitkering totdat het AOW-pensioen ingaat.

Andere soorten pensioen

Voor u

Voor uw (ex-) partner

Voor uw kinderen

Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen
  Bijzonder partnerpensioen