Een kind krijgen

Kinderen zijn de toekomst. Natuurlijk wilt u dat zij verzorgd zijn, ook als u er niet meer bent. Als u overlijdt, regelen wij een inkomen voor uw kinderen. Dit heet wezenpensioen.

Wat moet u doen?

  1. U hoeft uw (stief)kinderen niet aan te melden
    Als dat nodig is, vragen wij die gegevens op bij de gemeente.

  2. Eventueel zelf iets extra's regelen
    U kunt ervoor zorgen dat uw kinderen na uw overlijden een hoger inkomen ontvangen. U kunt hiervoor elders zelf een verzekering afsluiten.

Wat is er geregeld?

Uw kinderen hebben na uw overlijden recht op wezenpensioen tot zij 18 jaar zijn. Ook stief- en pleegkinderen komen hiervoor in aanmerking.

Het kan zijn dat uw kinderen of uw partner recht hebben op een Anw-uitkering van de overheid. De voorwaarden hiervoor vindt u op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Gaat u minder werken vanwege uw kinderen, bijvoorbeeld omdat u ouderschapsverlof opneemt? Dan heeft dat mogelijk invloed op uw pensioen.

Hoeveel krijgen uw kinderen?

Hoeveel wezenpensioen bij ons is geregeld, staat in uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO). U kunt uw persoonlijke pensioenoverzicht online bekijken in Mijn Pensioen.

 

Hebt u ook ergens anders pensioen opgebouwd?

Log dan in op Mijn pensioenoverzicht voor een overzicht van uw pensioen tijdens uw hele loopbaan. Daarbij staat ook het pensioen voor uw eventuele nabestaanden.