Een kind krijgen

Kinderen zijn de toekomst. Natuurlijk wilt u dat zij verzorgd zijn, ook als u er niet meer bent. Als u overlijdt, regelen wij een inkomen voor uw kinderen. Dit heet wezenpensioen.

Goed om te weten 

 • Uw kinderen hebben na uw overlijden recht op wezenpensioen tot zij 18 jaar zijn. Ook stief- en pleegkinderen komen hiervoor in aanmerking.
 • Het kan zijn dat uw kinderen of uw partner recht hebben op een Anw-uitkering van de overheid. De voorwaarden hiervoor vindt u op de website van de Sociale Verzekeringsbank.
 • Gaat u minder werken vanwege uw kinderen, bijvoorbeeld omdat u ouderschapsverlof opneemt? Dan heeft dat mogelijk invloed op uw pensioen.
 • Hoeveel wezenpensioen bij ons is geregeld, staat in uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO). U kunt uw persoonlijke pensioenoverzicht online bekijken in Mijn Pensioen.
 • Hebt u ook ergens anders pensioen opgebouwd? Log dan in op Mijn pensioenoverzicht voor een overzicht van uw pensioen tijdens uw hele loopbaan. Daarbij staat ook het pensioen voor uw eventuele nabestaanden.

Wat moet u doen?

 1. U hoeft niets aan ons door te geven. 
  Als het nodig is, krijgen wij gegevens door via de gemeente  of wij vragen uw nabestaanden om aanvullende informatie.

 2. Eventueel zelf iets extra's regelen
  U kunt ervoor zorgen dat uw kinderen na uw overlijden een hoger inkomen ontvangen. U kunt hiervoor elders zelf een verzekering afsluiten.